Forside    Sitemap    Printvenlig udskrift    Xtranet login  
Næste arrangement i 2011
Det 41. jubilæum i 2011
Referat fra mødet 2007
Billeder fra mødet i 2007
Livshistorierne
Kan du huske dem?
Adresser
Billeder fra dengang
Det skete omkring 1970
Festholdet
Links
Du er nu kommet til Stenhusdrengenes hjemmeside

   

Referat fra mødet 2007

Det var til et 13-tal

v/Sten Jørgensen
 
Den junidag i 1970, hvor vi stod på trappen foran den gamle rektorbolig, er gået over i historien, og lørdag den 28. april 2007 fik dagen følgeskab, da ca. halvdelen af klassen mødtes igen.

Det blev en dag til et 13-tal - eller i hvert fald 11 med en pil opad.

Vi mødtes klokken 15.00 på pladsen mellem gymnastiksalen og kostskolen, og kiggede hinanden lidt an. Gårdvagt var Børge Pedersen, der til sidst ikke så anden udvej end at hive Jørgen Venø, Torben Bille Brahe, Tom Christensen, Otto Stenov, Michael Jørgensen, Sten Jørgensen, Poul Dalgaard, Ellis Henriques, Jens Nyboe, Ole Reumert, Finnur Helmsdal, Jørgen Lønberg og Kim Zander Olsen med op på rektors kontor - hvor der stod kaffe og hjemmebagt kage parat!

Så fortalte Børge levende om tiden efter 1970, suppleret af afbrydelser fra de 13 realister, der kort efter gennemså ”vitamingangen”, spisesalen og den øvrige del af kostskolen.

Derefter fortsatte turen rundt på skolen, hvor vi genså de gamle klasselokaler og udvekslede historier om gamle lærere og gamle klassekammerater - der af den ene eller anden årsag ikke var mere.

I flæng blandt lærerne kan nævnes Else Pejrup, Jørgen Grum-Olsen, Anker Jørgensen, Jarlov, Henry Lund, Dora Spurre-Hansen, Jørgen Mørk, og Peter Falkensgaard og vores sanglærer, Åsted.

Det var hyggeligt, men måske også lidt uhyggeligt. Blandt andet da vi genså gymnastiksalen, hvor Torben Bille Brahe kunne genfortælle, hvordan han fik tyret den ene bold efter den anden på lårerne af Mogens Findalen. Men der var jo altså nogen af os andre, der ”fodrede” Findalen med boldene....

Vi genså flere af vores klasselokaler og fortalte historier om lemmen i gulvet ned til festsalen, klasselokale, hvor Michael Jørgensen og Jørgen Venø sad nederst ved vinduet, hvis Michael da ikke sad i vindueskarmen med sin mundharmonika eller sin jødeharpe, og fik os alle sammen til at drømme om fremtiden og skønne oplevelser.

Så var det blevet tid til at proppe os i dyre, flotte og skinnende biler (og en ret beskidt og slidt Mondeo) og drøne over på den anden side af Holbæk Fjord til Hørby Færgekro, hvor vi skulle tilbringe aftenen og natten i selskab med hinanden.

Vi var som nævnt 13 klassekammerater samlet ud af de 22, der tog realeksamen. To kunne vi ikke finde frem til (Peter Lauritsen, og Jens Juel), to er døde (Nils Fischer og Jesper Reiff) og fire kunne ikke på selve dagen (Palle Garler, Morten Steengaard, Peter Lindén og Carsten Hüttemeier), mens Petter Traugott desværre meldte afbud dagen før. Ærgerligt - og synd.

Men vi hyggede os, og min hukommelse står desværre ikke klar til at gengive de ellers fantastiske historier, som vi hver især leverede i løbet af aftenen, hvor vi på 10-15 minutter ridsede vores liv op fra afskeden i 1970 til nu i 2007.

Der var følelsesstærke og hudflettende ærlige historier fra flere. Det var vidunderligt at se - og høre - hvordan vi kendte hinanden godt, efterhånden som lagene blev skrællet af. Nu kan man forestille sig et løg, der bliver skrællet, og det kan give tårer i øjnene. Så dramatisk følte jeg det ikke, men gode historier var det, og det fik i hvert fald mig til at føle, at der var bundet nogle rimelige stærke bånd mellem os dengang sidst i 60’erne.

Når jeg vælger ikke at gå nærmere ind i de enkeltes livshistorier, er det ikke bare fordi den glimrende rødvin og senere whisky forhindrer mig i det, men fordi det ikke vil være retfærdigt at fremhæve, hvad jeg husker i forhold til, hvad I hver især kan huske fra aftenen.

Jeg vil bare slå fast, at jeg fornemmede, at vi alle havde et godt liv i dag. Ikke på sådan en selvfed og selvrosende måde, hvor alle kunne tale med om den bedste whisky, den bedste jordomrejse, den dyreste bil, den flotteste villa. Ikke fordi der er noget i vejen med det, men fordi det ikke er det hele.

Nu bliver det hele måske sådan lidt langhåret, men vi er også også realister fra 1970!

Jeg vil bare slutte med at konstatere:
- At de sidste gik til køjs omkring klokken fire om natten.
- At Poul Dalgaard nu er oppe på 123 kilo.
- At Ole Reumert muligvis er far til nogle af de brasilianske knægte som Jørgen Lønbergs datter vil møde i Brasilien.
- At Otto Stenov stadigvæk er den største charmetrold i Stenhus’ historie.
- At Finnur Helmsdal - Lavtingets ubestridte folkefører i Løsrivelsepartiet - på trods at planerne om løsrivelse alligevel inviterer til nyt stort forsoningsmøde på Færøerne, når vi skal fejre vores 41 års jubilæum!

Tak for en godt dag, aften og nat til Jørgen Venø, Torben Bille Brahe, Tom Christensen, Otto Stenov, Michael Jørgensen, Poul Dalgaard, Ellis Henriques, Jens Nyboe, Ole Reumert, Finnur Helmsdal, Jørgen Lønberg og Kim Zander Olsen.

Det var til et 13-tal!Gadevangen 16A    2800  Kongens Lyngby    Tlf: 45 87 53 43    or@ism-consult.com
powered by webmanage